До волонтерів, які брали участь у пошуку Дарини Лук’яненко із смт Іванівка, звернулись із сусіднього села Бараново з проханням припинити знущання над собаками, яке здійснює їхній односельчанин.

Як повідомляє 7kanal, протягом трьох років літній чоловік тримав у жахливих умовах на території подвір’я приватного будинку близько 70-80 породистих собак. Учора, 2 липня, вдалось вивезти, за різними даними, від 15 до 28 собак. Однак волонтери не підготували місця тимчасового перетримання собак. Шістьох собак уже готові забрати нові господарі.

Місцеві жителі стверджують, що недавно собак у пенсіонера було вдвічі більше, однак більшість за утримання в неналежних умовах загинули.

В організації Animal-Sos Odessa зазначили, що собаки настільки виснажені, що ледве пересуваються. За ребрами і жахливим виглядом загалом не відразу й помітно, що собаки породисті (алабаї, вівчарки, курцхаари). Їх погано годували й тримали в антисанітарних умовах. Сусіди припускають, що тварин ще й могли бити. Собаки явно боялись чоловіка.

На місце події викликали представників місцевої влади. За словами начальника Іванівського відділення поліції Андрій Якименка, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

Тепер живодеру загрожує кримінальна відповідальність за жорстоке знущання над тваринами.

Зазначається, що чоловік розводив собак для продажу.

Зараз активісти почали збір коштів для будівництва вольєрів і відновлення тварин.

Нагадаємо, оголошено переможців найбільшого у світі конкурсу фотографій для собак Dog Photographer of the Year-2019.

ІА "Вголос": НОВИНИ