Командування російської армії відправило на Вугледарський напрямок підрозділ 136-ї бригади, яку було створено для війни у Чечні.

Про це сказав речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону 

«Надійшов новий підрозділ – 136-а бригада. Це та бригада, яка свого часу була створена для війни в Чечні. На сьогоднішній день вони з'явилися в полі зору на Донецькому напрямку. І десь приблизно до 5 числа вони приймають свою лінію оборони, яку будуть тримати», - зазначив він.

Він додав, що протягом чотирьох останніх днів ворог знизив свою активність на Вугледарському напрямку. За минулу добу ворог здійснив 15 штурмових дій, хоча місяць тому було до 60 на добу.

Дмитрашківський пов’язує це з погодними умовами, які не дозволяють техніці рухатись, а також із масовими відмовами окупантів йти у наступ.

Довідково: 136 окрема мотострілецька бригада ЗС РФ сформована в Буйнакську у грудні 1993 року. Зведений окремий мотострілецький батальйон цієї бригади воював у двох чеченських війнах. 

ІА "Вголос": НОВИНИ