Зловмисники, що під виглядом туристичної фірми незаконно переправляли громадян через державний кордон України, були знешкоджені прокуратурою Київської області за підтримки Служби безпеки України та Головного управління Нацполіції.

Повідомляє про це пресслужба прокуратури Київщини.

«Установлено, що керівниця однієї із туристичних фірм у Києві спільно зі своєю помічницею та бухгалтером, який працює на різні благодійні організації, налагодили схему з незаконного переправлення осіб під виглядом волонтерів через державний кордон України. За кожного такого «волонтера» зловмисники отримували від 1000 дол. США», - йдеться в повідомленні.

Фігурантів справи було спіймано на гарячому, а саме під час передачі коштів на суму 650 дол. США за транспортування до України «волонтера» з Ісламської Республіки Пакистану.

Отримані від незаконної діяльності грошові кошти, а також печатки, штампи, бланки було виявлено та вилучено під час санкціонованих обшуків.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років. Наразі вирішується питання про міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ІА "Вголос": НОВИНИ