Скандальний прокурор Костянтин Кулик перебуває на лікарняному, однак його справи продовжують працювати.

Громадські активісти дізналися, чим хворіє одіозна персона, яка переховується від розслідування щодо незаконності його житла та тестів у новий офіс Генпрокурора. Про це свідчить розслідування Bihus.Info.

Вже кілька тижнів Кулик не з‘являється на роботі, не відповідає на запитання преси, але за деякими його справами йдуть процесуальні дії. На думку активістів, це може свідчити про те, що напередодні звільнення Кулик намагається підчистити справи, щоб відпрацювати вже зароблене.

Цього тижня Кличко і Нацполіція обіцяли перевірити незаконне житло прокурора Костянтина Кулика. Одіозний член Генпрокуратури потрапив під приціл журналістів-розслідувачів "Бігус Інфо". Їм вдалося віднайти кричущі факти. Зокрема, будинок в елітному районі столиці, в якому Кулик незаконно надбудував ще один поверх - зазначають активісти. Все нерухоме майно Кулик оформив на цивільну дружину, з якою нібито не живе, але у них в псевдо "розлученні" з'явилися спільні діти.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=HiLtX9Vo-Ic[/embed]

"Нагадаю, що в нього є дві квартири у цьому ЖК на останньому поверсі. Вони вже і так понад 400 кв метрів. За ринковою вартістю ці квартири і так коштують понад мільйон доларів. Проте йому було мало. Він добудував собі цілий поверх 14-тий у цьому ЖК", - заявив голова ГО "Міжнародний Антикримінальний альянс" Богдан Воронцов.

Вартість трикімнатної квартири в ЖК "Дипломат Хол" в середньому досягає 10 млн грн. В яку суму оцінити 400 кв. м з окремим входом, на яких зі своєю дружиною Іриною Німець живе прокурор, визначити важко, але сума сягає десятків мільйонів гривень. Звідки такі кошти у державного службовця, повинні розслідувати правоохоронні органи. Громадськість вважає, що все придбане незаконним шляхом має бути повернуто державі. З цим активісти вже звернулися в департамент охорони культурної спадщини.

"Привернути увагу відповідних державних органів до цієї проблему й для того, щоб не дати пану Кулику і далі жити нашим коштом, і щоб він віддавав – ну, щоб держава відбирала те, що він незаконним чином отримав", - наголосив активіст ГО "Міжнародний Антикримінальний альянс" Максим Кузнєцов.

Активісти "Міжнародного антикримінального альянсу" звернулися із запитом до КМДА, Нацполіції, Головного управління охорони культурної спадщини і ДАБІ. З проханням розслідувати корупційні дії одіозного прокурора Кулика. Однак скандальна надбудова - не єдиний його огріх.

"23 та 24 жовтня прокурори були зобовязані проти переатестацію, проте пан кулик відмовився її проходити. І незрозуміло тепер з яких причин він далі займає посаду в Генеральній прокуратурі України", - підкреслив голова ГО "Міжнародний Антикримінальний альянс" Богдан Воронцов.

Нині Костянтин Кулик знаходиться на лікарняному, однак, за інформацією громадських активістів, продовжує підписувати документи.

"Вимагаємо, подаємо звернення з проханням надати нам документи, з якого по який час і ким було видано лікарняний про тимчасову непрацездтність Кулика. Як мені вчора стало відомо, що пан Кулик підписує процесуальні документи, незважаючи на те, що він до сих пір на лікарняному. Тобто такого бути не може. Це не є легітимно", - наголосив Воронцов.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=u6iDuemB5L0[/embed]

ІА "Вголос": НОВИНИ