40 електричних генераторів передали Львівській області для громад, аби вони безперебійно забезпечували електроенергією критичні об’єкти на своїй території.

Про це сьогодні, 16 червня, повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Ці генератори розподілять між Бродівською, Добротвірською, Оброшинською, Жидачівською, Жовківською, Рава-Руською, Городоцькою, Сокільницькою, Козівською та Золочівськими громадами.

«Генератори встановлять на об’єктах критичної інфраструктури. Ми всі рухаємося до зими. Зрозуміло, що нам потрібні додаткові джерела живлення в разі атак ворога на об’єкти критичної інфраструктури. Ця техніка забезпечить безперебійне електропостачання закладів охорони здоров’я та підсилення роботи служб цивільного захисту населення», - розповів Максим Козицький.

За словами менеджера з управління проектами Агенції США з міжнародного розвитку USAID Марата Кюрчевського, потужність кожного генератора від семи до десяти кіловатів. А загальна вартість всього проекту близько 150 тисяч доларів. Але вона включає 150 генераторів, які будуть надані й іншим регіонам України, а не тільки Львівщині.

«З початком повномасштабного вторгнення ми допомагаємо тим громадам, які приймають у себе внутрішньо переміщених осіб та стикаються з різними викликами війни», - зазначив він.

Читайте також у «Вголосі»: у Львові зникла переселенка з Бахмута.  

ІА "Вголос": НОВИНИ