Про це на сесії Львівської міськради розповів депутат від УГП Ігор Дякович, інформує кореспондент «Вголосу».

Депутат розповів, що надіслав запит до управління, де було поставлено вимогу провести комплексну позапланову перевірку цього підприємства, натомість отримав у відповідь: «У плані роботи управління контролю та аудиту таку перевірку на перший квартал цього року не передбачено».

«По-перше, позапланова перевірка такою іменується, оскільки не передбачає включення в план (планування). По-друге, якщо управління контролю та аудиту відмовляється від виконання своїх прямих обов’язків, зокрема щодо перевірки одного з найважливіших комунальних підприємств, тоді виникає питання доцільності існування такого підрозділу ЛМР та необхідність створення спеціальної комісії у складі фахових представників депутатського корпусу із залученням відповідних експертів», – каже депутат.

Відтак він запропонував передбачити в бюджеті розвитку міста кошти для оплати послуг незалежної спеціалізованої аудиторської компанії, яка проведе ґрунтовну перевірку цього підприємства. «Також варто звернути увагу на те, що 2016 року з міського бюджету планують виділення значної суми коштів для АТП-1, тож перед таким кроком потрібно з’ясувати реальний стан справ. Пасажирські   перевезення на сьогодні є прибутковим бізнесом у всіх містах України. Чому у Львові ми маємо дофінансовувати наше ЛКП «АТП-1» і при цьому навіть не можемо здійснити перевірку використання бюджетних коштів у попередньому році?» – зазначив Дякович.

Відповідно до Положення про управління контролю і аудиту Львівської міської ради, основними із його завдань є забезпечення ефективного і належного здійснення виконавчими органами, підприємствами, установами та організаціями комунальної власності фінансово-господарської діяльності, а посадовими особами місцевого самоврядування своїх обов’язків шляхом реалізації контрольних функцій, у тому числі проведення аналізу, перевірок тощо.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ