Підлітків з окупованої частини Донбасу, яким виповнилося 14 років, не пускатимуть у Росію, якщо вони не матимуть паспорта громадянина «ДНР».

Таке обмеження прописано в «законі», який набув чинності 1 липня в самопроголошеній республіці, передає «MК».

При цьому у більшості підлітків відповідного віку паспорта «ДНР» немає, адже вони його ще не отримали.

Як повідомляють пропагандисти, в найближчому майбутньому оформити паспорти навряд чи можна буде, бо у «республіці» і без того триває міграційний колапс через масову здачу документів на оформлення російського громадянства за «указом» Путіна.

Раніше паспорти місцевим підліткам видавали в 16 років, але тепер цей вік, як і в Росії, знизили на два роки. За інформацією видання, на вирішення проблеми дали 2 місяці, а після цього для безпаспортних підлітків окупованого Донбасу перетин кордону стане неможливим назавжди.

«Час X настав – це 1 липня. Відтепер школярів не випустять із »ДНР« навіть із батьками. Як виняток можуть тільки впустити назад тих, хто покинув республіку зі свідоцтвом про народження до набрання чинності цього закону», – підсумував журналіст.

Як писав «Вголос», Росія видає паспорти мешканцям окремих районів Донецької та Луганської областей, щоб зобов’язати їх служити у збройних силах РФ та надалі воювати проти України.

ІА "Вголос": НОВИНИ