Неповнолітнього хлопця змусили у прямому ефірі чеченського телебачення майже годину вибачатися за критику влади і лідера Кадирова зокрема.

Як повідомляє BBC, 16-літній Магомед Ахматов на регіональному телеканалі «Грозний» плакав і вибачався за свої критичні пости про місцеву владу.

«Я каюся, мене обманули в Інтернеті. Я старатимусь, щоб більше такого не сталося», – крізь сльози вибачався хлопець.

Поряд із підлітком, як на суді, сидів муфтій Чечні, який тримав у руках цілу папку роздрукованих коментарів Магомеда. Мама і дядько виправдовувалися, що не вгледіли, а за кадром звучав голос, який відверто знущався із хлопця.

«Мало хто повірив би, що сміливий правдоруб в житті виглядає ось так», – каже закадровий голос. Після цього в кадрі демонструють заплаканого Магомеда Ахматова.

У соцмережах 16-літній Магомед Ахматов критикував чиновників Чечні за віровідступництво і корупцію.Підліток писав про те, що влада, мовляв, вкрала мільярди, а потім роздала близько півсотні квартир. В одному з останніх повідомлень він згадав главу Чечні Рамзана Кадирова.

«Я вкраду у вас мільярди і теж подарую вам 50 квартир», – написав підліток в одному з коментарів.

За два дні до того ефіру, хлопця під час свого виступу згадав лідер Чечні Рамзан Кадиров. Зокрема, Кадиров розповів, що хлопець називав його кафіром (невірним), муртадом (віровідступником) і багатьма іншими словами.

«Вчора знайшли, привели – думав, що не знайдемо в Instagram, – каже про Ахматова глава Чечні. – З'ясувалось, що сім'я ледь виживає, батька немає, нещасна мати». Також Кадиров вимагає посилити роботу в соцмережах.

Зазначається, що юного Магомеда знайшли силовики. Що тепер чекає на підлітка – невідомо.

Адвокат Антон Жаров заявив, що цей ефір – ніщо інше, як булінг підлітка.

«Це дуже схоже на те, коли вчителька змушує дитину з'їсти папірець перед усім класом. У ХХІ столітті це абсолютно за межею добра і зла», – вважає правник.

Раніше повідомлялося, що Кадиров хоче помститися українському депутату Березі за «грубе» поводження з російською пропагандисткою Ольгою Скабеєвою.

ІА "Вголос": НОВИНИ