Верховний Суд остаточно залишив у силі вирок чоловікові, якого засуджено до 15 років ув'язнення за умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю. 

Прокурори довели, що у червні 2019 року засуджений біля яру на Лисій Горі у Харкові на ґрунті особистих неприязних стосунків наніс своїй знайомій численні удари по голові. Тоді йому було 16 років. 

Вважаючи, що заподіяних тілесних ушкоджень недостатньо для настання смерті дівчини, хлопець дістав ніж, який був у нього при собі, та наніс кілька ударів по різних частинах тіла потерпілої. В результаті цього дівчина померла. 

Будучи впевненим, що дівчина мертва, хлопець закопав її тіло у яру на Лисій Горі неподалік будинку, де проживав. Тіло жертви було виявлено тільки 9 липня, її змогли опізнати по татуюванню на нозі.

Вироком суду першої інстанції зловмисника визнано винним та призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Це рішення було підтверджено апеляційним судом.

Наразі вже Верховний Суд поставив крапку у цій справі: адвокату засудженого відмовлено у задоволенні касаційної скарги, рішення першої та апеляційної інстанції залишено без змін.

ІА "Вголос": НОВИНИ