Міський голова Львова Андрій Садовий може використати кримінальну справу, яку активно взялися розслідувати антикорупційні органи, для передвиборчого піару.

Про це в ефірі «Народного толк-шоу» заявив доктор політичних наук, професор Анатолій Романюк.

«Питання рейтингу, як і питання позиції громадян, залежить від багатьох чинників. Від самої події, від її інтерпретації, від розголосу, а також від цілої низки інших чинників, які впливають на позицію громадян. Якщо ми говоримо конкретно про цей факт (оголошення підозри Садовому - ред.) то є кілька інтерпретацій самого факту з політичного полгяду.

Перша, яка, як на мене, є найбільш оптимальною: антикорупційні органи нарешті запрацювали й почали давати результат. Друга, трохи схожа: до нового року потрібно показати результати роботи, тому ті речі, які зараз видають на-гора, можливо, не завжди до кінця підготовані. Третя, яку ми не можемо відкидати: це своєрідне повідомлення Садовому з боку правлячої влади про те, що, коли заявив, що більше не буде міським головою, то треба йти і не бавитись більше з цим», - зазначив політолог.

«Втім, як на мене, нинішні події більше вигладають як подарунок Садовому. Він може використати їх для піар-кампанії, з якої отримає позитивний ефект. Єдиний недолік для нього полягає у тому, що все стартувало занадто рано. Якби навесні - Садовий скористався би з цього сповна», - додав Анатолій Романюк

Більше на цю тему читайте у статті: Афера з усіма відомими 

Нагадаємо, напередодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила підозру у зловживанні владою міському голові Львова Андрієві Садовому. Мер та високопосадовці Львівської міської ради підозрюються у завданні збитків державі на суму 93,5 млн грн.

ЗМІ із посиланням на джерела повідомляли, що сторона обвинувачення клопотатиме про заставу для Садового в розмірі 50 мільйонів гривень. Після цього в інтерв’ю своїм ЗМІ Садовий заявив, що грошей на заставу не має, тож проситиме допомоги в людей і продаватиме майно.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ