Львівський апеляційний суд залишив під вартою адміністратора проросійських сайтів та спільнот, який підозрюється у державній зраді.

Про це повідомляють на сайті Львівського апеляційного суду.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, створив та адміністрував ряд інформаційних ресурсів: «АнтиМайдан», «Львівська Народна Республіка», «ВосходІнфо» та ін. Зокрема, впродовж 2013-2018 років постійно розміщував текстові, графічні та відеоматеріали, спрямовані на дестабілізацію та розхитування політичної обстановки на території України, створення хибного враження про нездатність державних інститутів України виконувати свої функції та наявність потреби в утворенні окремих самостійних структур з владними повноваженнями для створення передумов з відокремлення окремих регіонів від складу України.

За розміщення антиукраїнських матеріалів підозрюваний отримував дохід у вигляді монетизації трафіку, а також винагороди за обслуговування, адміністрування та модерацію. Відтак, у серпні 2022 року йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Не погоджуючись із ухвалою слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 16 грудня 2022 року відносно підозрюваного, адвокат подав апеляційну скаргу, в якій просив застосувати будь-який інший запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі.

Прокурор заперечив проти задоволення апеляційної скарги, оскільки особа підозрюється у вчиненні ряду особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України під час воєнного стану. Тому лише обраний запобіжний захід зможе забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила залишити ухвалу без змін, апеляційну скаргу без задоволення. 

Читайте також у «Вголосі»: в боях з російськими окупантами загинув десантник зі Львова. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ