Партія «Слуга народу» призупинила членство народного депутата Олексія Ковальова у своїй фракції через підозру в державній зраді й просить правоохоронців розслідувати, чи став він на бік росії у Херсонській області.

Про це стало відомо зі спільної заяви політичної партії «Слуга народу».

"Олексій Ковальов, народний депутат України, обраний у виборчому окрузі 186 (Херсонська область), в даний момент перебуває на тимчасово захопленій території. Судячи з його інтерв’ю медіа, перебуває цілком добровільно. 

Він спілкується із російськими військовими, які не вчиняють по відношенню до нього жодних дій. Він не бере участь у національному спротиві російській агресії та окупації. Він, за його ж словами, здійснює на тимчасово захопленій території діяльність із надання гуманітарної допомоги", - сказано у заяві.

Також йдеться про те, що він не відвідує пленарні засідання ВР, не голосує за важливі в умовах воєнного стану законопроєкти. Дії та поведінка нардепа викликають підозру у держзраді.

"Крім того, він не відвідує пленарні засідання Верховної Ради України, не бере участь у голосуваннях за важливі в умовах воєнного стану законопроєкти. Адекватних пояснень щодо свого поточного статусу, поведінки і заяв депутат Ковальов керівництву фракції не надав.

Поведінка Олексія Ковальова та випадки його спілкування з окупаційними військами викликають підозру у здійсненні ним державної зради", - додають у партії.

Вони закликали генерального прокурора Ірину Венедиктову та голову Служби безпеки України Івана Баканова порушити кримінальну справу, в рамках якої «ретельно та всебічно розслідувати» всі факти та обставини перебування Ковальова на тимчасово захопленій території та його спілкування з окупаційними військами. 

«За висновками слідства партія та фракція ухвалять політичні рішення щодо цього депутата», – сказано в заяві, яку підписали голова партії  «Слуга народу» Олена Шуляк та перший заступник голови фракції Андрій Мотовиловець.

Згідно з даними УП, 7 квітня Олексій Ковальов повідомив у Facebook: «Я і моя родина нікуди не виїхали, ми знаходимося на території тимчасово окупованої Херсонщини. Живемо і працюємо за законами України, волонтеримо, робимо все можливе. Деталі розповідатиму після перемоги».

Ковальов визнає, що перебуває на тимчасово окупованій території, пише українською мовою. Проте заперечує інформацію влади: 22 квітня він писав, що «Генштаб (ЗСУ) взагалі далекий від реалій, які відбуваються на Херсонщині:», що «мобілізація та »референдум« – це просто фейк».

Нагадаємо, на Харківщині затримали 58-річну жінку, яка передавала ворогу таємну інформацію про розташування та переміщення військової техніки ЗСУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ