Львівського прокурора взяли під варту з можливістю внести заставу в розмірі 476 тисяч гривень.

Чоловік працює у відділі, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальних справах. Про це інформує «Судовий репортер».

Рішення про затримання прокурора ухвалив Печерський суд Києва 22 вересня.

Згідно з інформацією, прокурор вимагав дві тисячі доларів за вплив на слідчого та закриття справи. Він зустрічався з «клієнтом» та розповідав, як той повинен себе вести.

Зокрема, кримінальну справу відкрили наприкінці листопада минулого року, а вже 10 червня 2021 року її закрили. Прокурор передав постанову про закриття провадження адвокату.

У цей час він отримав кошти. Під час передачі грошей прокурор намагався завуалювати незаконну діяльність, вдавав, що не бажає отримувати кошти.

23 липня працівнику прокуратури обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Згодом заявник звернувся із заявою до Державного бюро розслідувань. Він повідомив, що з боку прокурора йде тиск. Його змушують відмовитися від показань за грошову винагороду.

Прокурор із села Холодновідка, що біля Львова. Обвинуваченого зобов’язали не покидати населений пункт, однак чоловіка неодноразово бачили у Львові на сріблястому Mitsubishi Grandis. Це підтверджують дані з системи «Безпечна Львівщина». Упродовж 22 липня – 19 серпня автомобіль підозрюваного 38 разів зафіксували у Львові.

Зважаючи на докази, Печерський суд вирішив обрати прокурору більш суворий запобіжний захист – взяття під варту. Також призначили заставу – 475 тисяч 800 гривень.

Як писав «Вголос», у Львові знайшли хлопця, який разом із двома дівчатами врятував життя людині. 68-річному чоловіку стало погано в трамваї. Раптово у нього зупинилося серце. 

ІА "Вголос": НОВИНИ