Дівчата, які оточують Лаврова на знімку, – члени сербської правої націоналістичної організації "Заветники". Ристича на фотографії ідентифікували чиновники. Повідомляється, що фотографія була зроблена під час церемонії в пам'ять про радянських воїнів, загиблих при визволенні Белграда 1944 року.

Лавров нібито зробив групову фотографію з членами "ультраправої проросійської групи", до якої належить і Рістіч, пише Associated Press.

Сам Рістіч вже заявив, що потрапив на фотографію "випадково". Зі свого боку, прокуратура Чорногорії на початку листопада оголосила, що запобігла замаху на прем'єр-міністра Міло Джукановіча. Повідомлялося, що його готували "російські націоналісти". Вони планували "взяти штурмом" парламент країни після виборів 16 жовтня.

За даними The Guardian, "змовники" хотіли проникнути в парламент під виглядом поліцейських. Наголошується, що в жовтні 2016 року з Сербії депортували кількох росіян, які нібито готували теракт у Чорногорії. Після цього в Белград прибув глава Радбезу РФ Микола Патрушев, який, нібито, приніс свої вибачення за "не санкціонований" Кремлем спробу перевороту в Чорногорії, до якої причетні російські громадяни. У МЗС Росії спростували інформацію про вибачення і визнали це провокацією, передає ТСН.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ