Голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який зараз перебуває в кардіологічному диспансері, поліцейські зачитали ухвалу суду про привід на судове засідання.

Про це повідомив адвокат Мангера Дмитро Ільченко кореспонденту Укрінформу.

«Два працівники поліції зайшли у приміщення реанімаційного відділення, Мангеру було зачитано ухвалу про привід, після чого Мангер повідомив, що у нього немає фізичної можливості з’явитися до суду. Було запитано чергового лікаря, який після консультації з лікарською консультаційною комісією, надав довідку про неможливість транспортування Мангера, про те, що транспортування завдасть шкоди його здоров’ю», - заявив він

Ільченко зазначив, що відповідно до 143 статті КПК України було прийнято рішення про неможливість доставлення Мангера до суду, про що повідомили суддю.

«Тобто, в понеділок, о 9.30, мають поліцейські в суді представити документи і надати пояснення щодо неможливості доставки Мангера. Якщо все буде відбуватися за законом, то, відповідно, суд має відкласти розгляд справи до одужання Мангера», - сказав адвокат.

За словами лікарів, Мангер зможе через тиждень брати участь у засіданнях, якщо не виникне нвяких ускладнень, проте прогнозувати щось важко.

Ільченко також підкреслив, що тут не йдеться про затягування процесу і як тільки Мангер буде транспортабельним, його відпрвлять на судове засідання. «Візьмемо з собою медсестру, вона буде виконувати необхідні маніпуляції, братиме участь (Мангер – ред.), як тільки це буде у принципі можливо», - додав адвокат.

Нагадаємо, суд продовжив термін тримання під вартою підозрюваному Левіну

ІА "Вголос": НОВИНИ