Про це під час випуску спецпризначенців на полігоні в Київській області заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє 5 канал.

Наразі в КОРД уже служать 485 спецпризначенців, а по всій країні їх має бути понад 600. Укомплектувати весь загін обіцяють уже до кінця літа.

У керівництві МВС обіцяють повністю забезпечити бійців формою та сучасними технічними засобами. Зокрема, очікується прибуття 250 сучасних гвинтівок.

Посол США в Україні Марія Йованович передала одному з підрозділів сертифікати на 44 автомобілі, йдеться на фейсбук-сторінці Посольства США в Україні

«Вас обрали з сотень кандидатів, і ви відбули тижні дуже важкого й напруженого вишколу. І я впевнена, ви зможете тепер боронити Україну. Безпека кожного громадянина України залежить від вас», – сказала Йованович.

Кожен випуск КОРД відбувається у співпраці з американськими тренерами та колегами з підрозділу SWAT. Керівник Нацполіції запевнив – спецпідрозділ буде повністю оснащений і амуніцією, і зброєю.

«Ми чекаємо на поставку 250 сучасних гвинтівок, і маємо намір укласти угоду й отримати декілька тисяч сучасних німецьких автоматів, якими будуть користуватися, насамперед, поліція спецназу й патрульна. Саме в цих підрозділах не буде нестачі форменого одягу або засобів, які допоможуть вижити бійцю», – відзвітував Сергій Князєв.

ІА "Вголос": НОВИНИ