У Кремлі наголосили вважають, що в НАТО вирішили наростити військову присутність в Чорноморському регіоні та  підштовхують Україну до нових провокацій.

Про це йдеться в опублікованій з нагоди 70-річчя НАТО заяві МЗС РФ.

Як вважають у МЗС Росії, «після мілітаризації північного сходу Європи, раніше спокійного з військової точки зору, в НАТО вирішили наростити військову присутність і на чорноморському фланзі».

«Американський постійний представник при НАТО заявляє, що це робиться» для гарантованого проходження українських судів «, тобто підштовхує Київ до нових провокацій», - заявили в МЗС РФ.

Напередодні постпред США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон заявила, що альянс готує пакет заходів зі стримування дій Росії в Чорноморському басейні. Вони передбачають відправку в Чорне море великої кількості кораблів для забезпечення проходу українських судів через Керченську протоку.

«Як показує порядок денний цього заходу і характер рішень Ради, північноатлантичний блок не збирається відмовлятися від нарощування військово-політичної конфронтації з Росією. Ключове завдання альянсу загалом не змінюється з моменту його утворення в 1949 році – згуртувати ряди союзників під прапором стримування »загрози зі Сходу", – йдеться у заяві.

Як писав «Вголос», у конгрес США внесли новий антиросійський законопроект. Американські сенатори республіканець Марко Рубіо і демократ Кріс Ван Холлен опублікували внесений ними законопроект Deter act – він містить поки що найжорсткіші санкції проти Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ