На тлі повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ РФ в Україну підтримка вступу країни в НАТО та Євросоюз досягла максимального рівня.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного групою «Рейтинг» 1 березня.

"Підтримка вступу України до Європейського Союзу та НАТО найвища за всю історію опитувань: 86% підтримують приєднання України до ЄС, 76% – за вступ в НАТО. У порівнянні з довоєнним періодом, рівень підтримки вступу до ЄС та НАТО зріс більше ніж на 20 відсотків", – йдеться в релізі.

Зазначається, що позитивна динаміка відбулася шляхом зростання підтримки вступу до західних структур серед населення Півдня та Сходу. У віковому розрізі в усіх категоріях помітна одностайна підтримка вступу України до ЄС та НАТО. 

Також 61% вірять у те, що Україна стане членом Європейського Союзу найближчим часом (протягом 1-2 років). 13% вірять, що наша держава стане членом ЄС через 5 років, у ще довшій перспективі – 6%. Вагаються із оцінками 17%.

Не вірять у те, що Україна стане членом ЄС, – лише 4%. У порівнянні із минулим роком, кількість тих, хто не вірить в європейську інтеграцію України, значно зменшилася (у листопаді 2021 року таких було 26%). 

Раніше ми повідомляли, що, за результатами опитування, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 80% громадян готові захищати територіальну цілісність держави зі зброєю в руках. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ