Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП, який заперечував збройну агресію Росії проти України й виправдовував дії окупантів.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Згідно з даними слідства, у 2020 році клірик віддав розпорядження створити в єпархії новий відомчий сайт за шаблоном РПЦ.

Під час його розробки було використано російське програмне забезпечення, яке дозволяло ретранслювати деструктивний контент з прокремлівських інтернет-ресурсів. Серед них - «patriarchia.ru» та «pravoslavie.ru», на яких пропагандисти РПЦ виправдовують збройну агресію Росії та воєнні злочини рашистів.

На «новому» сайті митрополит вихваляв священників Росії, які допомагають ворогу й закликав до «об’єднання» релігійних громад у війні проти України.

Клірику було повідомлено про підозру за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників.

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ