Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила речниця СБУ Олена Гітлянська. 

«Зараз працює слідчо-оперативна група, до складу якої, крім співробітників СБУ, увійшли правоохоронці інших правоохоронних органів. Розглядаються всі версії. Наразі відомо про 5 постраждалих, 2, на жаль, загинули», – сказала вона.

Гітлянська зазначила, що другим загиблим є перехожий.

«Наскільки я розумію, двоє загиблих – це охоронець Мосійчука і місцевий мешканець, який просто був поруч. Іншим нічого не загрожує, вони перебувають у лікарні», – повідомила прес-секретар СБУ.

Інформацію про двох загиблих унаслідок вибуху підтвердив і радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

«Під час теракту на Міцкевича підтверджено загибель 2 людей», – написав він у Facebook.

Водночас нардеп від «Радикальної партії» Андрій Лозовий на своїй сторінці у Facebook уточнив, що загиблим є Михайло Мормель.

«Ще одна людина загинула внаслідок вчорашнього теракту на Міцкевича. 36-річний Михайло Мормель», – написав він.

Нагадаємо, що 25 жовтня в Києві біля приміщення телеканалу «Еспресо.TV» прогримів вибух, в якому були поранені п'ятеро осіб. Один з них, охоронець Мосійчука, незабаром помер від поранень по дорозі в лікарню. Багаточисленні осколкові поранення отримали нардеп Ігор Мосійчук та ще троє осіб, у тому числі і політолог Віталій Бала.

За фактом вибуху було порушено кримінальну справу за ст. 258 КК «Терористичний акт».

У постраждалого нардепа були діагностовані поранення кінцівок, спини і живота. Як заявили в прес-службі Мосійчука, він вважає, що у замаху є «російський слід».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ