Тарифи будуть підвищені перед наступним опалювальним сезоном. 

На тлі збитків, які Росія завдала енергосистемі України, підвищення тарифів на електроенергію є неминучим.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив заступник міністра енергетики Фарід Сафаров.

«Зміни тарифів - це важкі і вимушені рішення. Поки уряд і НКРЕКП опрацьовують питання, щоб зрозуміти, наскільки потрібно збільшувати тариф», - зазначив заступник міністра.

При цьому він підкреслив, що дана міра є необхідною і уникнути її не вдасться, оскільки інакше проходження наступного опалювального сезону буде під питанням. 

«Доведеться таке рішення ухвалити, оскільки інакше енергетика не зможе не те що відновитися, а й підготуватися до наступної зими, яка може бути набагато складнішою за попередню», - зазначив Сафаров, нагадавши при цьому, що для підготовки до наступного опалювального сезону необхідно понад 3 млрд доларів.

«Для підготовки до опалювального сезону 2023/2024 необхідно приблизно 3,4 млрд доларів, з них 1,2 млрд - для закупівлі певного типу ресурсів. Решта суми - це те, що необхідно, щоб відновити, по-перше, лінії систем передачі. Це лінії »Укренерго«, лінії систем розподілу електроенергії, це переважно обленерго, і для відновлення генераційних потужностей. Це ми говоримо про теплову генерацію, про зелену генерацію та гідроакумулюючі та гідростанції. Це приблизно 2,1 млрд доларів», - заявив Сафаров.

ІА "Вголос": НОВИНИ