Упродовж шести років вчені-біологи вивчали масштаби забруднення мікропластиком Середземного моря. Відтак, виявилось, що пластику у морі суттєво більшає з кожним роком.

Про це повідомляє Кореспондент.net з посиланням на Euronews.

Дані стали відомі завдяки плавучої лабораторії Project Mediterranean (Проект Середземномор'я). Вона мандрує по водах, щоб скласти уявлення про ступінь забруднення моря.

В рамках проекту було виявлено велику кількість сміття на морському дні. Особливо забрудненими були райони, де течії утворюють вихори.

Велика кількість мікропластику також була знайдена під час дослідження зразків планктону. Результати вчені представили на конференції в Італії.

Багато пластикових відходів, що потрапляють в море, розмивається в мікропластик і з'їдається дрібною рибою, яка, в свою чергу, потрапляє в харчовий ланцюг людини.

«Виробництво пластика в світі збільшується на дев'ять відсотків щороку. Якщо це можливо, давайте повернемося до скла, давайте повернемося до скла, яке можна переробити»,- сказав професор Адріано Мадонна, провідний морський біолог з Університету Неаполя.

Як писав «Вголос», випускниця факультету дизайну Сассекського університету Люсі Г’юз розробила біопластик зі шкіри та луски риб, який розкладається за 4-6 тижнів. Дівчина назвала свій винахід MarinaTex.

ІА "Вголос": НОВИНИ