До Свято-Покровського собору у Хмельницьку, де сьогодні, 2-го квітня, московський піп побив українського військового, що повернувся з фронту, прийшли сотні людей, які кричать “ганьба” служителям церкви.

На території Свято-Покровського собору розпочалися збори за перехід храму до Православної церкви України. Людей просять реєструватися, аби все було легітимно. Обирали також членів лічильної комісії.  

 

Як повідомляють у телеграм-каналах Хмельницька, мітингарі вже зайшли на територію храму і скандують «Геть московського попа», «Слава Героям», закликають переходити до Православної церкви України.

Врешті, громада проголосувала за перехід у ПЦУ ! 

Учасники багатолюдного мітингу-пікету вимагають, щоб до них вийшла людина, яка нині підняла руку на військового, пояснила свій вчинок та вибачилася за свої дії. Натомість до людей вийшов владика Антоній, митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський. За його словами, відео він не бачив, а людини, яка це зробила, тут немає.

У той же час у мережі з’явилося відео, на якому видно, що Євангеліє, яке начебто скинув військовий, як запевнила поліція, випало з рук у самого попа.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ