Один з найвідоміших олігархів України Віктор Пінчук та його партнер  та мільярдер Іен Тейлор планують продати газовидобувну компанію «Geo Alliance».

Про це пише «Економічна правда» з посиланням на анонімне джерело.

В пресслужбі компанії інформацію не коментують.

Повідомляється, що один з партнерів Пінчука, який побажав , щоб його ім'я не називали, спростував інформацію про продаж  «Geo Alliance».

Проте анонімне джерело наводить три аргументи на користь його версії.

Перший - це продаж «Geo Alliance» разом з банком «Кредит Дніпро».

Другий - продаж газовидобувної компанії за погодженням найбільшого нафтового трейдера у світі «Vitol Group», який володіє 50% акцій «Geo Alliance».

Третій - у Пінчука оцінюють «Geo Alliance» в 300 млн дол, але в Vitol, як і на всьому вітчизняному ринку, цю ціну вважають відверто завищеною.

Зазначається, що  засновник «EastOne» почали «накачувати» газовий бізнес новими активами задля підтвердження заявленої вартості компанії.

Проте, варто наголосити, що ймовірний відхід з українського ринку нідерландської компанії  «Vitol» - це поганий сигнал для потенційних іноземних інвесторів.

І в даному випадку йдеться не лише про іміджеві втрати для країни, але й про черговий етап кризи у вітчизняній газовидобувній галузі,  викликаний обвалом цін на блакитне паливо.

Як писав «Вголос», був агентом КДБ? Мережу “підірвали” сенсаційні дані про Пінчука.

ІА "Вголос": НОВИНИ