Народний депутат, власник кількох телеканалів Віктор Пінчук заявив у Давосі, що в Україні відсутній тиск на телевізійні канали і їхню інформаційну політику, передає Інтерфакс-Україна.

"Я власник кількох телеканалів. В Україні немає ніяких проблем з політичної точки зору для їхнього функціонування", - сказав він, відповідаючи на запитання іноземних інвесторів і журналістів на Давоському форумі про перспективи українського телевізійного ринку.

Зокрема, керівник польського телеканалу "Polsat" поставив запитання про можливість і доцільність створення в Україні 24-годинного інформаційного мовлення. У відповідь Пінчук зазначив, що ніяких проблем для його створення не існує з погляду політики. Водночас він висловив думку, що з економічної точки зору цей проект не буде прибутковим протягом найближчих 5-10 років.

Відомий фінансист і філантроп Джордж Сорос, який брав у засіданні форуму, присвяченому залученню інвестицій в Україну, повідомив журналістам, що зацікавлений у проекті реалізації в Україні незалежного телемовлення замість наявного підконтрольного державі.

Віктор Пінчук є власником телеканалів "Новий", СТБ, ІCTV, М1. За даними компанії GFK-USM, у грудні минулого року "Новий", СТБ і ІCTV посідали 3-5 місце в рейтингу популярності серед глядачів.

На сьогодні в Україні лише "5-й канал" позиціонує себе як інформаційний. У грудневому рейтингу він посідав 12-13 місце.

Кореспондент



ІА "Вголос": НОВИНИ