Британський рок-гурт Radiohead виклав у вільний доступ 18 годин раніше не опублікованих записів. Про це повідомляє ВВС.

Причиною такого рішення стала атака хакерів, якої зазнав гурт минулого тижня. У фронтмена гурту Тома Йорка з мінідиска вкрали старі треки, які колектив записав ще у 1995-98 роках, працюючи над альбомом «OK Computer». За викрадений матеріал у музикантів вимагали $ 150 тис. викупу.

Однак музиканти не піддались шантажу кіберзлочинців і самі виклали в мережу 18 треків під умовною назвою Minidiscs [Hacked].

Учасник гурту Джонні Грінвуд у Twitter написав:

«Хтось вкрав у Тома мінідиск з архівними записами з часів OK Computer і нібито вимагав $150 тисяч, погрожуючи опублікувати їх. Тому замість скарг або повного ігнорування ми публікуємо 18 годин на сервісі Bandcamp».

[embed]https://twitter.com/JnnyG/status/1138403690350596098[/embed]

Їх можна буде завантажити протягом найближчих 18 днів за 18 фунтів. Виручені гроші гурт пообіцяв перерахувати на користь екологічного руху Extinction Rebellion.

Radiohead – британський гурт із Оксфордшира, який заснований у 1985 році та пише музику в стилі альтернативного року. Гурт 14 разів номінували на здобуття премії «Греммі», 8 разів – на BRIT Awards і 4 рази – на Mercury Prize.

Додамо, у новому кліпі Papa Roach на пісню «Not The Only One» показали улюблене заняття вокаліста.

Напередодні лідер гурту Rammstein Ліндеманн зламав щелепу своєму шанувальнику.

ІА "Вголос": НОВИНИ