На сесії ЛМР 17 червня 2021 року депутати більшістю голосів ухвалили затвердити проєкт землеустрою ЛКП «Зелений Львів» для збереження та використання парку «Горіховий гай». Це мало б покласти край багатьом рокам невизначеності щодо території цієї зеленої зони.

Нагадаємо, наміри затвердити межі парку міська влада задекларувала ще в 2007 році. Ухвалу про затвердження меж парку «Горіховий Гай» міська рада прийняла ще 12 березня 2009-го року. Проте фактично цього не відбулось, і кадастровий номер парк отримав лише у квітні 2021 року. Місцеві мешканці неодноразово вимагали від міської влади Львова затвердити межі зеленої зони та пікетували Ратушу з цього приводу.

У 2015 році  міська рада делегувала підприємству «Зелений Львів» виготовити земельну документацію та встановити межі парку «Горіховий гай». Три роки після цього, а саме 25 квітня 2018 року, державна експертиза повернула підприємству документи на доопрацювання, але отримані зауваження «Зелений Львів»  проігнорував, тому парк до сьогодні так і не отримав своїх меж.

Крім того, була зареєстрована петиція з вимогою зупинити спроби забудови зеленої зони та встановити межі парку.  Місцеві активісти наголошували на ризику забудови, адже наразі будівництво нових житлових та офісних об’єктів ведеться безпосередньо впритул до території парку.

ІА "Вголос": НОВИНИ