Після закінчення реформи децентралізації, в рамках якої Винники приєднали до Львова, місто стикнулось з небаченими до цього часу господарськими проблемами. Перш за все через те, що тепер грішми винниківських платників податків розпоряджається влада Львова.

Про це заявив адвокат Олексій Різник,  депутат Львівської міської ради від фракції «Європейська Солідарність». Адже саме вчора, 30 листопада, на позачерговій сесії міськради розглядали з поміж інших також й це питання. 
 "Винники, які приєднали до Львова, були абсолютно самодостатніми та спроможними. Там активно провадилась і провадиться господарська діяльність. Відмінність полягає у тому, що раніше коштами, які надходили до бюджету розпоряджалося саме місто Винники. Тепер цими коштами розпоряджається Львів", - говорить він. 
Саме з огляду на це масштабні ремонтні роботи та проєкти з реконструкції міської інфраструктури, які реалізовували у Винниках останні 5 років, цьогоріч суттєво загальмували. 
 
"Безгосподарність, яку розвели у Львові тепер поширилася і на Винники. Зараз ми бачимо, як колись успішні проєкти реконструкцій міської інфраструктури загальмували. Звісно, я не маю сумніву, що Винники впораються із цими труднощами. Наразі у Винниках спільними зусиллями я, мій колега Юрій Ломага та пердставник громади винник у Виконкомі Львова Богдан Шустер, змогли домогтись виконання бодай 50% робіт", - пояснює депутат. 
За словами Олексія Різника, попори те, що львівська влада досі боргує Винникам кошти за вже виконані роботи, до 23 грудня планується завершити всі поточні об'єкти на території міста. 
 
«Тому тут хочу заспокоїти мешканців - вам нема за що хвилюватися. Ми не дозволимо чудовому містечку зійти на маргінес. Ще одне принципове питання – приєднані громади повинні мати кошти, щоб відчувати свою спроможність і впевненість у завтрашньому дні. Насправді приклад міста Винники дуже показовий, адже якщо такі труднощі виникають там, то що казати про інші приєднані до Львова громади?» - підсумував представник Європейської Солідарності. 
Нагадаємо, "Вголос" писав про те, як живуть приєднані до Львова громади після першого року перебуванні у складі міста. 

ІА "Вголос": НОВИНИ