Російська федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини заявила про погіршення якості алкогольної продукції, що надходить із Грузії.

Про це йдеться в повідомленні Росспоживнагляду за 24 червня.

«Із 2014 року до 2018 року кількість виявленої алкогольної продукції виробництва Грузії, яка не відповідає обов'язковим вимогам, збільшилася у 2,9 рази і становила у 2018 році 203 тисячі літрів (АТ »Багратіоні-1882«, ТОВ »Болеро енд Компанії«, ТОВ »Кахетинське традиційне виноробство«, ТОВ »Бадагони«, ТОВ »Дім грузинського вина«, ТОВ »Корпорація «Грузинське вино», ТОВ «Компанія грузинських вин і алкогольних напоїв», ТОВ «Батоно»)«, – йдеться в повідомленні.

Усі партії зазначеної продукції не допущені до ввезення в Російську Федерацію.

Зазначається, що у 2017 році лабораторії Росспоживнагляду ввели »високотехнологічні методи контролю, що дають змогу виявити порушення технології виробництва продукції та сировини«, – і тепер відомство посилило контроль за якістю і безпекою грузинського алкоголю.

Примітно, що це повідомлення з'явилося після скандалу з російською делегацією в Тбілісі і протестів, що відбулися після її приїзду 20 червня.

Як писав »Вголос", туристам даруватимуть вино в аеропортах Кутаїсі, Батумі і Тбілісі. Національна адміністрація туризму планує вручити гостям 300 тисяч пляшок.

ІА "Вголос": НОВИНИ