Депутати Львівської міської ради виступили проти ліквідації медзакладу. 

Про це розповів депутат Львівської міської ради від фракції «Європейська Солідарність, секретар комісії охорони здоров'я та соціального захисту Євген Кузик після виїзного засідання депутатської комісії до медзакладу. Він наголосив, що комісія не виявила в будівлі гінекології аварійності. Саме таку причину реорганізації медзакладу та переведення медиків на іншу адресу раніше  озвучувало керівництво КНП »Львівське Територіальне медичне об'єднання 3", до якого належить гінекологія на Русових.

«На засіданні заслухали позицію колективу, оглянули стан палат, операційних, маніпуляційних, укриття, санвузлів, а також дах, який «нібито протікає». Насправді, відділення знаходиться у хорошому стані: палати з ремонтом, оновлені санвузли, світлі стіни. Лише на п’ятому поверсі, який практично не використовується, на стелі видні сліди від «потьоків». Також, в укритті (не у приміщенні, де знаходитимуться пацієнтки) протікає труба. Ми розуміємо - це ще не лікарня з ідеальним ремонтом, але, враховуючи реалії сьогодення - це дуже комфортний та затишний куточок для пацієнтів. Колектив гінекології має бажання розвиватися, продовжувати працювати та заробляти, і ми маємо їх вислухати та надати таку можливість, а не закривати чи когось кудись переміщувати», - наголосив Євген Кузик.

Він додав, що керівниця ТМО 3 Леся Кобецька пообіцяла комісії, що скасує своє розпорядження про  реорганізацію гінекології на Русових. Депутати наголосили, що очікують офіційного письмового документу, бо напередодні Леся Кобецька зупинила дію свого наказу лише усно.

Нагадаємо, КНП «Львівське клінічне територіальне медичне об'єднання акушерства та гінекології» видало наказ реорганізувати гінекологічне відділення на вул. Русових, 4 у Львові та вивільнити приміщення будівлі, перевівши його працівників в інші медичні установи, передусім на Раппопорта, 8.

Цьому передувало обстеження гінекології на аварійність у жовтні цього року. У висновку написали двозначно - стан будівлі від задовільного до аварійного.

Колектив гінекології виступив проти закриття. Зараз в лікарні на Русових  працює 94 особи персоналу, в тому числі 22 лікарів. До роботи лікарів у керівництва застережень не було.

ІА "Вголос": НОВИНИ