Про це повідомила прес-служба Інституту економіко-правових досліджень НАН України.

«15 березня 2018 року на 91-му році пішов з життя академік Національної академії наук України, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, почесний директор Інституту Мамутов Валентин Карлович», – йдеться у повідомленні.

«Валентин Карлович – людина з великим серцем, який з турботою ставився до колег, друзів і знайомих. Не було і жодної миті, коли б він не прислухався до тих проблем, з якими зверталися до нього не тільки вчені, а й практикуючі юристи, представники центральних та місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ і організацій», – йдеться у повідомленні.

Професор очолював Інститут економіко-правових досліджень в Донецьку, а згодом став його почесним директором. Після початку війни на Донбасі інститут переїхав до Києва. Відзначимо, що Мамутов до останнього дня свого життя жив у Донецьку. Через важку хворобу родичі не змогли його перевезти на підконтрольну територію.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ