На росії після вибухів та втрат на авіабазі в окупованому Криму призначили нового главу Чорноморського флоту. Ним став віце-адмірал Віктор Соколов, який змінив на цій посаді адмірала Ігоря Осипова через добу після відставки останнього.

Про це повідомляє «Обозрєватель».

Його вже представили командному складу, проте офіційного підтвердження цієї інформації з боку пресслужби ЧФ рф не надходило, пишуть російські ЗМІ.

Що відомо про нового главу ЧФ рф

Віце-адмірал Соколов Віктор Миколайович, 04.04.1962 р. н. 

У 2006-2010 роках Соколов був заступником командувача, у 2010-2012 рр. – командувачем Приморської флотилією різнорідних сил Тихоокеанського флоту (м. Владивосток). Потім до 2013-го обіймав посаду командувача Кольської флотилії різнорідних сил Північного флоту (Мурманська обл.)

У період 2013-2019 років – заступник командувача Північного флоту, 2020-2022 рр. – начальник Військово-морської академії ім. адмірала Кузнєцова (м. Санкт-Петербург).

Нагадаємо, після вибухів на аеродромі «Саки» в тимчасово окупованому Криму, за різними даними, було знищено від 8 до 24 одиниць авіатехніки Росії. Йдеться переважно про літаки-винищувачі та розвідники, вартість яких могла сягати $650-850 млн..

За дослідженнями СNN, втрати росіян внаслідок удару по аеродрому в Криму є нищівними. Адже це найбільші втрати в авіації ворога в порівнянні з усіма іншими з часів Другої світової війни.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Окупанти атакували Дніпропетровщину: зруйновані багатоповерхівки та дитсадок. Фото

Окупанти вночі обстріляли три райони Харкова. Фото

Росіяни атакують Бахмут. Відбувся бій

 

ІА "Вголос": НОВИНИ