На третій тиждень після пожежі в будинку на Виговського, 1, що у Львові, туди навідались керівники районної адміністрації та ЛКП. Щоправда, прийшли вони на зустріч з мешканцями після серії сюжетів телеканалу НТА, в яких журналісти показали бездіяльність влади та небажання іти на контакт.

Мешканці розповідають, ситуація із роботами після висвітлення в новинах покращилась. У будинку вже замінили вікна на сходовій клітці та ще триває ремонт. Основне питання, яке турбує місцевих - заміна ліфта, адже його термін експлуатації вийшов вже давно, а в 2017-му році суд заборонив ним користуватись.

«На сьогоднішній день була зустріч з мешканцями стосовно співфінансування заміни ліфта. Проведена зустріч і люди взяли паузу на тиждень, щоб ухвалити рішення щодо питання співфінансування і повної заміни ліфта», - зазначив заступник голови Залізничної районної адміністрації м. Львова Ігор Герич.

«Поки нічого не вирішили, нам запропонували співфінансування, капітального ремонту і заміни ліфта, будемо зустрічатись з мешканцями і приймати рішення», - розповів мешканець будинку Юрій.

Якщо ліфт у будинку вирішать замінити, то мешканці повинні оплатити 10 відсотків від його вартості, а це 130 тисяч гривень. Самі ж ремонтні роботи обіцяють завершити до кінця червня.

Як повідомлялося раніше, пожежа на вулиці Виговського виникла 10 травня ввечері в квартирі на другому поверсі десятиповерхового житлового будинку. Підрозділам рятувальників пожежу вдалося швидко локалізувати.

11 травня, люди уже повернулися до своїх домівок. Втім, ночувати мешканцям будинку довелось у родичів чи знайомих. Відомо про одного потерпілого внаслідок пожежі - це мешканець квартири, у якій сталося займання.

Упродовж 10 днів після пожежі на вул. Виговського, 1 мешканці будинку практично самотужки намагалися дати лад зі знищеним житлом. І лише 20 травня, після численних звернень про допомогу, у мерії відреагували.

ІА "Вголос": НОВИНИ