Росія переміщує важке озброєння у напрямку до кордону з Фінляндією.

Озброєння, включаючи ракетні системи, московити почали переміщувати через кілька годин після того, як у кремлі застерегли Гельсінкі від вступу до НАТО.

Про це пише «Укрінформ» з посиланням на Daily Mail.

Нещодавно ЗМІ отримали відео, на якому видно, як біля кордону з Фінляндією пересуваються берегові ракетні комплекси рф. Це мобільна система оборони К-300П «Бастіон-П». Вона призначена для знищення авіаносних бойових груп та надводних кораблів.

Рашисти почали розгортати війська після заяви прем’єрки Фінляндії Санни Марін про те, що уряд завершить дискусію щодо подання заявки на членство у НАТО до середини літа.

Відповідь від рф надійшла швидко. Путінський прессекретар пєсков зазначив, що дії Фінляндії не покращать ситуацію з безпекою у Європі. Депутат із росії джабаров наголосив, що вступ до Альянсу буде означати руйнування Фінляндії.

Згідно з опитуваннями, 84 % фінів вважають рф «значною військовою загрозою». Показник на 25 % більший, ніж у 2021 році.

Як писав «Вголос», окупанти обманюють примусово депортованих маріупольців. Людям обіцяють гроші та землю в найдепресивніших районах росії. Також роздають агітаційні листівки, як це колись робили нацисти.

Також ми повідомляли, що у Володимира Зеленського назвали головну мету санкцій проти росії. Україна хоче знищити економіку орків.

ІА "Вголос": НОВИНИ