П'ятдесят ув'язнених з Райковецькій виправній колонії №78 у Хмельницькій області вирішили скористатися правом проходження військової служби. Їхнє клопотання задовільнили.

Про це повідомив Хмельницький міськрайонний суд.

Зазначається, що чоловіки виявляли бажання служити й обороняти країну ще під час розгляду їхніх справ у судах, однак на той час законодавством така можливість ще не була передбачена. Разом із тим, зі слів засуджених у виправній колонії залишається велика кількість осіб, які  звільнятися  умовно-достроково в такий спосіб не бажають.

Переважна кількість добровольців  – це чоловіки молодого віку, засуджені здебільшого за майнові злочини, а саме, крадіжки.

«Добровольці із числа засуджених розуміють, що після набрання ухвали  законної сили( не пізніше ніж через 24 години) представники Національної гвардії України доставлятимуть їх до Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для укладання контракту та проходження військової служби у визначеній для них військовій частині», – йдеться у повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ