Німецький Фонд захисту клімату і навколишнього середовища (Stiftung Klima - und Umweltschutz MV) відмовився від підтримки російського газопроводу «Північний потік-2». Він був створений, щоб допомогти проєкту обійти санкції США.

Про це повідомляє NDR.

Як заявив глава фонду і колишній прем'єр-міністр землі Мекленбург-Передня Померанія Ервін Зеллерінг (СДПН), організація не буде підтримувати «Північний потік-2» після припинення його сертифікації.

«Рада директорів погодилася, що тепер ми повинні взяти до уваги цей розвиток подій і що ми, як фонд, більше не пов'язані мандатом, який парламент землі дав нам в прямо обумовленому статутом пункті, що, попри санкції США, хочуть внести свій внесок на завершення будівництва трубопроводу», - зазначив він.

Він також підкреслив, що всі ділові операції були припинені з учорашнього вечора.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про зупинку сертифікації проєкту Північний потік - 2 після визнання Росією терористичних угрупувань «Л/ДНР».

Згодом, президент США Джо Байден теж повідомив, що країна спільно з Німеччиною працюватимуть, щоб не дати «Північному потоку - 2» розпочати роботу.

«Через дії Росії ми працюємо з Німеччиною, щоб гарантувати, що „Північний потік-2» не зрушиться вперед", — сказав Байден.

Крім цього, посол України у ФРН подякував Німеччині за рішення зупинити сертифікацію газогону Nord Stream 2, проте зазначив, що цього вже замало, аби покласти край агресії Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ