«Червона калина», «Лють» та «Сталевий кордон». Так називаються нові підрозділи, які невдовзі братимуть участь у визволенні тимчасово окупованих територій України та очищення нашої землі від ворогів.

Як повідомив сьогодні, 3 лютого, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, на Львівщині з 1 лютого розпочали працювати пункти, куди вмотивовані добровольці можуть прийти та отримати всю інформацію. 

«У Львівській області залучено вісім ЦНАПів, куди може прийти вмотивований чоловік та записатися в один з підрозділів», - сказав він.

Начальник Західного територіального управління Національної гвардії України Олександр Буравков зазначив, що на заході України створюється штурмова бригада  Нацгвардії «Червона калина».

«В лавах цієї бригади вже несуть службу військовослужбовці. Вони вже брали участь у звільненні Києва, оборони Сіверськодонецька. І зараз виконують бойові завдання», - говорить він. 

За словами очільника Західного регіонального управління Держприкордонслужби Віктора Бабюка, кістяк підрозділу "Сталевий кордон" складають досвідчені офіцери 

«Керівництво бригади - прикордонники, котрі, з 2014 року перебували на важких напрямках: в Дебальцеві, на »Азовсталі« та в інших місцях», - каже він.

Керівник Головного управління Національної поліції у Львівській області Олександр Шляховський нагадав, що підрозділи Національної поліції виконували такі ж завдання, які зараз будуть виконувати новостворені бригади, у зоні бойових дій вже з 2014 року.

«Батальйони Національної поліції визволяли нашу землю, звільнюючи Ірпінь, Бучу, Харківщину, б'ючись за Маріуполь. Основу підрозділу »Лють« становлять офіцери, які брали участь у бойових діях, котрі пройшли горнило війни», - запевнив він.

Офіцери запевнили, що зараз до вищезгаданих підрозділів набирають добровольців. 

Спочатку всіх новобранців, не зважаючи чи вони мають бойовий досвід, будуть навчати від двох до чотирьох місяців.

Адреси, куди можна зголошуватися:  

  • Кам’янка-Бузька, вул. Незалежності, 20А
    Городок, вул. Майдан Гайдамаків, 6
    Стрий, вул. Шевченка, 71
    Дрогобич, вул. Бориславська, 8-А
    Золочів, вул. Чорновола, 3
    Самбір, площа Ринок, 1
    Червоноград, пр. Шевченка, 27
    Яворів, вул. Львівська, 10

Читайте також у «Вголосі»: як в часи війни одружуються українці. 

ІА "Вголос": НОВИНИ