Українська співачка Аліна Паш викликала багато суперечок щодо виконання репу на Майдані під час святкування Дня Незалежності в Києвіперед президентом Володимиром Зеленським.

Обозреватель розповідає ким є ця артистка та які в неї відомі пісні.

Паш родом із Закарпаття. Активно брала участь у всеукраїнських та міжнародних вокальних фестивалях ще з 13 років, в 2012 році проходила кастинг до гурту «Real O». Згодом працювала з гуртом «Гарячий шоколад», на бек-вокалі «СКАЙ» і в Ірини Білик.

Брала участь у шоу «Х-фактор» у 2015 році, де зайняла третє місце.

У тому ж 2015-му році Аліна Паш відвідала окуповний Крим та літала до Москви. Судячи з її публікації у Facebook, поїздка їй не сподобалась.

Першою піснею стала «Колискова», кліп на яку зняв Володимир Твердохліб. У квітні минулого року презентувала дебютний сингл «Bitanga».

Крі того, Паш заспівала та знялася в кліпі з української реперкою Аlyona Аlyona композицію «Падло». Трек досить швидко набрав популярність.

Після цього реперка випустила ще один сингл «Oinagori», а в листопаді 2018-го приєдналася до роботи над піснею «Робот» гурту «ТНМК», яка увійшла до альбому «7».

У червні минулого року Аліна Паш мала виступати  в російському центрі «Сколково», проте всі наступні концерти було скасовано.

Нагадаємо, на День Незалежності дві українські співачки виступали в Росії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ