Автором роботи є Петро Архип. Твір складається з понад 500 частин та 9 фрагментів. Розміщена картина у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку.

Про це повідомили у комітеті гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради.

Артоб’єкт «Космогонія» встановив національний рекорд в категорії «Мистецтво» і отримав звання найбільшого твору малярства в України,

Твір Петра Антипенка складається з понад 500 частин та 9 фрагментів – його загальна площа становить 2000 квадратних метрів.

«Космогонія» переносить глядачів у світ глибоких роздумів про природу буття, народження зірок та галактик, а також місце людини у нескінченному космосі. Роботи, представлені на виставці, наповнені філософськими символами та відображають сучасний погляд на взаємодію людства з навколишнім світом. Це не просто мистецький твір, а символ потужності культури, духу та сили, які нині, як ніколи, відіграють важливу роль у світовому просторі», – написала голова комітету, нардепка Ірина Констанкевич.

У комітеті гуманітарної та інформаційної політики розповіли, що Петро Антип родом з Донецької області. Після початку повномасштабного вторгнення він разом із колегами заснував фонд збереження культурної спадщини SaveCultureUA.

За волонтерську діяльність митця нагородили Орденом святого рівноапостольного князя Володимира – відзнакою Православної церкви України.

ІА "Вголос": НОВИНИ