Аукціонний будинок Christie's продає найексклюзивнішу пляшку вина, яка коли-небудь з’являлася на ринку: Бордо 2000 року, витриману 14 місяців на борту Міжнародної космічної станції.

Аукціонний будинок, що постачається у комплекті з пляшкою космічного віку Pétrus, червоним вином найвищого класу, продає «наземну» - або пляшку у віці Землі, щоб покупець міг порівняти два вина. Christie's також включає багажник на космічну тематику паризького Maison d'Arts Les Ateliers Victor укомплектований деталями, натхненними Star Stark. Покупець може випити вино, використовуючи келихи та графин, а також штопор, виготовлений з метеориту, повідомляється на веб-сайті Christie's.

Christie's очікує, що вино продаватиметься до 1 мільйона доларів, що може стати новим рекордом для пляшки, повідомляє New York Times.

Доходи від продажу підуть на фінансування майбутніх космічних місій, йдеться у прес-релізі Christie's. Вино не буде виставлятися на аукціон, і, натомість, його можна придбати у відділі приватних продажів Крісті.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ