У Греції в останні кілька днів спека сягнула аномальних температурних значень, встановивши новий рекорд у всій Європі – 46,3°C з позначкою плюс. Він був зафіксований у Макракомі (Фтіотіс) 2 серпня.

Про це повідомляє сайт "Оглядач" з посиланням на The Watchers.

В інших районах материкової Греції також було зафіксовано надзвичайно високі температури.

Так, минулого понеділка +45 було в Дебрі, +44,9 в Ларисі, +44,7 в Спарті, + 44,4 в Лефкохор і +44 у Фівах.

Того ж дня максимальна температура в Афінах досягла +42.

Метеоролог грецького телеканалу MEGA TV Янніс Калліанос підтвердив, що загалом 2 серпня було зафіксовано п'ять найвищих температур на європейському континенті.

«Макракомі, Ларіс і Спарта були трьома найгарячішими містами в Європі, за ними слідували ще два грецькі міські райони – Лефкохорі у Фтіотіді та місто Фіви», – пояснив він.

Зазначається, що через високі температур, які, як очікується, утримаються до кінця тижня, Міністерство культури та спорту країни оголосило про закриття археологічних пам'яток під відкритим небом – з 12:00 до 17:00 четверга, 5 серпня.

Влада заявила, що окрім небезпеки для населення, є також ризик відключення електроенергії через її надмірне споживання. Всіх громадян попросили обмежити попит на неї, особливо в години пік.

Прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс заявив, що Греція потерпає від найсильнішої аномальної температури з 1987 року. Тоді було зареєстровано понад тисячу смертей, пов'язаних зі спекою.

Раніше ми повідомляли про те, що через дим від пожеж російську Якутію оповила темрява.

ІА "Вголос": НОВИНИ