На Закарпатті поліція викрила групу осіб, які скуповували голоси виборців на користь одного з кандидатів у народні депутати за 1000-1500 гривень.

Про це 15 липня повідомляє пресслужба Нацполіції.

У відомстві повідомили, що за один голос та голосування виключно за одного кандидата у народні депутати України у виборчому бюлетені жителям обіцяли 1500 гривень.

Наразі правоохоронці обшукують помешкання причетних до цієї схеми.

Встановлено, що група осіб через підпорядкованих посадових та довірених осіб організувала «схему» скуповування виборчих голосів за одного з кандидатів на виборах у Раду 21 липня.

Учасники схеми спочатку формували списки громадян, які за грошову винагороду погодилися віддати свій «голос» за певного кандидата. Надалі один примірник сформованих списків передавали так званим кураторам, а один - залишали у тих, хто займався грошовою агітацією.

У поліції повідомили, що за голосування у день виборів за певного кандидати у народні депутати громадянам обіцяли заплатити 1000-1500 гривень. Щоб виборець після свого волевиявлення зміг отримати винагороду, йому необхідно буде сфотографувати бюлетень у кабінці для таємного голосування з відміткою про голосування за потрібного депутата та передати фото куратору.

За цим фактом у поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця) ККУ.

Як писав «Вголос», сьогодні останній день зміни місця голосування.

ІА "Вголос": НОВИНИ