Нещодавно під час засідання Верховної Ради нардеп від партії Володимира Зеленського у переписці обговорював те, як вирішити питання з прокурорами. Про це повідомляє «Страна».

В об’єктиви потрапив 32-річний представник «Слуги народу» В’ячеслав Медяник.

Під час перебування в Раді Медянику зателефонував абонент «Саша Яровий». Депутат виклик збив та почав листуватися з ним у Telegram.

Яровий: 1.) раніше ми працювали в зв'язці з ГПУ . Нам давали прокурора виконавця - і самі йому писали, що потрібно зробити, попередньо погодивши з Юрою (ймовірно, мова про колишнього генерального прокурора Луценко - Ред.) (Чи можна зараз так організувати роботу?) 2.) океан / цукор вже дзвонять запитують - що зробили за тиждень? Можна нас зістикувати з тим прокурором, на кого це розпишуть. Клієнту нічого не показати - підуть до інших. 3.) організовується система лобістів (чи можна нас акредитувати в цьому русі?) І якщо у тебе щось не виходить - не соромся говори як є. Ми налаштовані підключатися і допомагати або посилювати позиції.

Медяник: Зелене світло є тільки у нашої юридичної фірми. І всі справи тільки через наших адвокатів. По цукру сьогодні теж буду говорити. Дай мені прізвища тих, у кого справа Океану в ГП.

Яровий: Ок.

Медяник: По цукру з Тріпаком (заступник генерального прокурора Руслана Рябошапки - Ред.) Поговорю.

Яровий: Ок.

Медяник: Цукор справа в НАБУ.

На цьому моменті пана Медяника відволікли і листування закінчилося.

За інформацією «Страни», Олександр Яровий - це бізнесмен з Дніпра, який в діловому контакті з народним депутатом. Очевидно, що той просить його «вирішити» деякі питання і допомогти з правоохоронними органами.

Сам В'ячеслав виграв вибори до Верховної Ради в окрузі №27 на Дніпропетровщині. Його називають протеже олігарха Ігоря Коломойського. Також Медяник відомий тим, що був помічником нардепа VIII скликання Андрія Денисенка (був у партії Коломойського «УКРОП»).

Його батько Анатолій Медяник (помер у 2017 році), колишній начальник спецпідрозділу по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю СБУ в Дніпропетровській області. А хресний - Анатолій Клименко, нардеп IV скликання.

До того, як стати нардепом, В'ячеслав Медяник займався будівельним бізнесом в Дніпрі.

Працював також координатором юридичного напряму в Штабі національного захисту Дніпропетровської області, яким керував Юрій Береза ​​(депутат VIII скликання).

ІА "Вголос": НОВИНИ