На території шостого арсеналу Міноборони біля Ічні Чернігівської області лунають поодинокі вибухи, до гасіння осередків тління залучені наземні сили.

Про це інформує прес-служба Чернігівської ОДА.

Згідно з інформацією, сьогодні, 16 жовтня, у період з 15:00 до 16:00 зафіксовано один вибух. Максимальну кількість вибухів зафіксовано у період з 14:00 до 15:00 – три вибухи.

Упродовж 16 жовтня авіація ДСНС знаходилася у готовності до гасіння, але станом на 17 год. 30 хв. скиди води не здійснювалися. Для цілей пожежогасіння об’єктів на технічній території арсеналу залучено пожежний потяг, до якого додатково приєднано цистерну із водою об’ємом 60 куб. м (за добу злито 180 т води, із початку залучення – 540 т). Потяг здійснює чергування на станції Прилуки. Пожежно-рятувальними підрозділами організовано безперебійну заправку водою пожежних танків, станом на 17 год. 30 хв. 16 жовтня здійснено 26 заправок (234 т води). Усього з початку робіт проведено 153 заправки (1377 т води).

Водночас, здійснювалося наповнення пожежного водоймища (об'ємом 200 м. куб.) за допомогою пожежної насосної станції. Організовано чергування 8 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного реагування на пожежі у селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу.

Також на місці події виконують завдання з очищення території від вибухонебезпечних предметів піротехнічні підрозділи ДСНС України. З початку проведення робіт забезпечено реагування на 259 заявок від населення, вилучено 2289 вибухонебезпечних предметів (за добу відпрацьовано 6 заявок та вилучено 254 вибухонебезпечних предмети, переважна більшість робіт проводилась у 10-ти кілометровій зоні).

Усього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено понад 700 осіб та 150 одиниць техніки. Без газопостачання залишаються 552 абоненти у місті Ічня. До робіт з підключення газопостачання були залучені 104 особи та 13 одиниць техніки від структурних підрозділів ПАТ "Чернігівгаз". Інші об'єкти життєзабезпечення Ічнянського району (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок водопостачання та водовідведення) працюють у штатному режимі.

В евакуаційних пунктах залишаються 83 людей, у тому числі 11 дітей.

ІА "Вголос": НОВИНИ