У матчах 24 туру Першої ліги сталися одразу два дуже неприємні і відверто ганебні випадки. Зокрема, у поєдинку «Інгулець» - «Прикарпаття» кілька грубих помилок припустився арбітр Іван Бондар. Оцінку діям рефері в цьому матчі вже дав Комітет арбітрів УАФ, який зазначив, що мова йде про неприпустимі і відверто кричущі помилки.

Комітет попередив Бондаря, що пропонуватиме виключити його зі списків рефері, які обслуговують матчі професіональних команд. Крім того, зважаючи на обґрунтовані підозри щодо рішень Бондаря в згаданому матчі, Комітет арбітрів передав всі матеріали в цій справі в Комітет етики і чесної гри УАФ для їх розгляду на предмет можливого неправомірного впливу на результат матчу.

Ще один неприпустимий інцидент стався після матчу «Агробізнес» - «Минай» — в судівській кімнаті стадіону побили арбітра Юрія Іванова. За словами рефері, це сталося за участі президента команди-господаря Олега Собуцького, який також є віце-президентом УАФ. Вчора були зібрані всі необхідні документи щодо цього випадку і теж передані на розгляд в Комітет етики і чесної гри УАФ. Якщо попередня інформація підтвердиться, то покарання для всіх фігурантів побиття арбітрів має бути максимально жорстким. За такі дії можливе застосування санкцій включно з довічною забороною здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом.

Як писав «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ