Дев’ятьом особам, яких затримали за підозрою у жорстокому побитті у Парижі 14-річного хлопця з України, висунули звинувачення.

Про це інформує ресурс Francetvinfo із посиланням на власне джерело у судовій системі.

П’ятьох затриманих взяли під варту, а чотирьох – під судовий нагляд. В рамках справи про побиття українського підлітка Юрія поліція спіймала одинадцять неповнолітніх осіб віком від 15 до 17 років та одного 18-річного. Згодом трьох із них відпустили.

Перед слідчим магістрату постали вісім неповнолітніх осіб та один повнолітній, яких підозрюють в побитті українця.

Прокурор заявив:

«Їх підозрюють у створенні групи з метою підготовки насильницьких колективних дій проти іншої групи людей у ​​відповідь на попередню бійку 10 січня в 15-му окрузі, яка є предметом окремого розслідування»

Передісторія

  • Нагадаємо, що 15 січня у центрі Парижа група невідомих осіб з металевими кийками, битами і ножами скоїла напад на групу студентів, серед яких був 14-річний українець Юрій. Наразі він перебуває у реанімації у комі. Нападники пробили йому череп у кількох місцях, нанесли ножові поранення, переламали ребра і руки, пошкодили очі.
  • Зараз стан потерпілого стабілізується
  • Існує версія, що причиною нападу міг стати конфлікт між бандами, до однієї з яких належав потерпілий.
  • Низка знаменитостей, громадських та політичних діячів висловили свою підтримку Юрієві і закликали знайти та покарати злочинців.
  • Також у ЗМІ з’явилася інформація, що потерпілий вже мав справу із поліцією, а його мати звинувачували у причетності до торгівлі людьми. Проте в МЗС спростували цю інформацію

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ