Кореспондент Шарія Віталій Аксенченко, якого 9 травня побили невідомі активісти у Львові, виявився завзятим ненависником усього українського.

Фото: Вголос

Про це свідчать дописи та відео, оприлюднені у його соцмережах.

Зокрема, на своїй особистій Facebook-сторінці, журналіст активно агітує за партію проросійського пропагандиста Анатолія Шарія, обурюється стосовно процесів декомунізації, захищає російську мову та насміхається з українських національних символів.

Під час аналізу людей, що активно коментують пости Аксенченка, журналісти «Вголосу» також зафіксували коментарі інших проросійських журналістів. Зокрема, складно було не помітити журналістку та колишню праву руку Шарія Антоніну Белоглазову, з якою Аксенченко підтримує досить близькі стосунки. Вона, в свою чергу, виступала за підтримку «Новоросії» та святкувала об'єднання Криму з Росією.  Зараз, згідно з інформацією, оприлюдненою у її соцмережах, Белоглазова працює журналістом у  виданні Страна.ua.

До слова, у її близького друга та журналіста Аксенченка, є свій Youtube-канал, на який він викладає відверто провокаційні соцопитування та «репортажі», а також – ділиться своєю особистою думкою стосовно гострих соціально-політичних тем. У них, як і його лідер Шарій, кореспондент розповсюджує проросійські ідеологеми, використовуючи різноманітні маніпулятивні технології.

Також, журналістам ІА «Вголос» вдалось з'ясувати, що Віталій Аксенченко працював спеціальним кореспондентом на телеканалі КРТ, який заборонила Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Його бенефіціаром, за інформацією ЗМІ, є екс-міністр МВС Віталій Захарченко, відомий своїми злочинами під час Майдану.

Варто відзначити, що сам Аксенченко – родом з окупованого росіянами Луганська. У Львові проживає останні декілька років.

Нагадаємо, раніше «Вголос» повідомляв, що цьогоріч кореспондента Шарія побачили 9 травня під час заходів на Пагорбі Слави у Львові. Там він знімав відеорепортаж, який незабаром опублікував на своєму каналі.

Після цього, на нього здійснили напад невідомі активісти. Відповідне відео було опубліковане на приватному Telegram-каналі «ВатаХантери».

Більше новин від ІА «Вголос» читайте за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ