Про це інформує прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

«На Дніпропетровщині та Львівщині розпочалися масштабні навчальні збори з резервістами оперативного резерву першої черги у складі двох бойових бригад Командування Високомобільних десантних військ Збройних Сил України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військовими комісаріатами призвано резервістів оперативного резерву в обсягах, що забезпечують доукомплектування цих бригад до повних штатів. Частина цих військовослужбовців залучається до навчань уже вдруге.

«Планується, що збори триватимуть 30 діб у два етапи. Перший етап – індивідуальна підготовка у визначених навчальних центрах, курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації. Другий і завершальний етап – бойове злагодження бригад», – повідомили у Генштабі.

Крім того, з метою відпрацювання питань формування Корпусу резерву розпочато навчальні місячні збори з військовозобов’язаними оперативного резерву у складі управління та однієї військової частини Корпусу резерву. Передбачається повне розгортання зазначених частин до штатів воєнного часу.

Військові комісаріати уже відібрали необхідну кількість військовозобов’язаних, яка повністю забезпечує комплектування визначених частин особовим складом. При цьому, майже всі військовозобов’язані беруть участь у навчальних зборах за власним бажанням.

Також у вересні цього року збори з резервістами оперативного резерву будуть проведені у складі бойових бригад Сухопутних військ, військових частин Повітряних Сил та підрозділів територіальної оборони.

«Вголос» 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ