Після появи свідчень масових військових злочинів у Бучі Євросоюз допоможе українцям зібрати докази для позовів у міжнародних судах.

Про це повідомив у Twitter президент Європейської Ради Шарль Мішель. Також він пообіцяв нові санкції через звірства росіян на Київщині.

«Шокований приголомшливими фотографіями звірств, скоєних російською армією у звільненій Київській області #BuchaMassacre. ЄС допомагає Україні та НУО зібрати необхідні докази для позовів у міжнародних судах. Подальші санкції та підтримка ЄС на підході. Слава Україні!», – написав він. 

Нагадаємо, ми писали, що радник керівника Офісу президента Олексій Арестович розповів про жахи, які відбувались у містах, де перебували російські окупанти. Зокрема у Бучі, Гостомелі та Ірпені.

Також, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав масові вбивства в Бучі навмисним прагненням росіян знищити якомога більше українців.

Глава МЗС зажадав від країн «Великої сімки» (G7) нових руйнівних санкцій проти РФ.

У Німеччині вже відреагували та засудили звірства росіян у Бучі, Ірпені та інших містах України й пообіцяли ввести нові потужні санкції проти держави-терориста.

ІА "Вголос": НОВИНИ