Про це в коментарі «Вголосу» розповів директор ЛМКП «Львівелектротранс» Михайло Сидорович.

«Із завтрашнього числа службу контролю ліквідовано. Відбувається реорганізація підприємства», – сказав Михайло Сидорович.

За словами керівника ЛМКП, окрім служби контролю, жодних підрозділів ліквідовувати наразі не будуть.

«Будемо нарощувати кількість працівників технічної служби, яка займається обслуговуванням та ремонтом техніки», – сказав Михайло Сидорович.

Відповідаючи на запитання про те, скільки людей скоротять унаслідок ліквідації служби контролю, керівник підприємства сказав: «Немає ліквідації. Є реорганізація. Тридцять людей».

Водночас назвати суму коштів, яку підприємству вдасться зекономити завдяки реорганізації та звільненню 30 працівників, Михайло Сидорович не зміг.

Також він розповів, що нещодавно відбувся круглий стіл із громадськими організаціями, муніципальною дружиною та поліцією, де обговорили можливість проведення ними контролю в електротранспорті. Крім того, за словами Михайла Сидоровича, до контролю залучатимуть працівників ЛМКП «Львівелектротранс».

«Деякі контролери впродовж цілого дня не знаходили жодного пасажира без квитка, а безбілетний проїзд для нас сьогодні є глобальною проблемою», – обурюється чиновник.

Михайло Сидорович водночас не зміг чітко пояснити, на яких умовах будуть залучати громадськість та поліцію, але запевнив, що все буде в рамках чинного законодавства.

Зазначимо, що самі контролери обурені таким рішенням. Зокрема, вчора у трамваї №2 двоє контролерів обговорювали ситуацію. Одна з них зазначила, що ліквідація є безпідставною, а звинувачення в тому, що контролери не виконували своїх функцій, не відповідає дійсності. 

«Ми навчили людей купувати квитки. Після нашого звільнення люди ще тиждень-два купуватимуть квитки, а потім їздитимуть безкоштовно. Тому, хто придумав це скорочення, все ще вилізе боком», – сказала жінка-контролер.

Які саме громадські організації здійснюватимуть контроль, наразі невідомо. Однак у соцмережах уже створили групу «Львів'яни за електротранспорт».

ІА "Вголос": НОВИНИ